De curand, in cadrul unei intalniri organizate de Oficul de Turism al Austriei am avut ocazia sa gustam diferite preparate traditional austriece, gatite intr-un mod unic de catre Cristina Mazilu (Mazilique). Ea a cules ingrediente din ambele bucatarii (romana si austriaca) si a realizat preparate absolut fabuloase.

Intr-o prezentare originala, ne-a delectat cu aperitive precum traditionala salata de cartofi, tarta cu ceapa, miniburger cu pulled Tafelspitz, clasicul filé de porc înnobilat cu sare si flori din Salzburg, crumble de arahide și sos de mure si deliciosul  Sacher Torte cu dulceață de caise, nuci și merișoare. Pot sa va confirm ca tote aceste bunatati au adus multa bucurie si zambete pe fetele norocosilor invitati 🙂

Am incercat pentru prima data cascavalul din lapte bio Kärtner Milch si am aflat ca se gaseste si la noi, in hypermarketurile din marile orase. Este bine de stiut, pentru ca am descoperit un cascaval fin, cu un gust deosebit.

Si va mai vand un pont: daca doriti sa gustati autenticele  Mozartkugel, manufacturate în continuare după rețeta veche de 130 de ani a cofetarului Paul Fürst, puteti sa le comandati online din shopul Café Konditorei Fürst. Veti avea, poate, surpriza de a realiza ca nu au nicio legatura cu ceea ce gasim de obicei in aeroport sau cofetarii.

 

Toata aceasta incursiune prin universul culinar austriac ne-a facut un chef nebun de a incerca si alte preparate, alte delicii locale si poate ca una dintre cele mai simple metode de a face acest lucru, pe langa city-break-urile obligatorii in Vienna, Salzburg sau Graz, este de rezerva un sejur la unul dintre resorturile montane din Austria.  In aceste destinatii poti beneficia, pe langa un mic dejun bogat in produse traditionale, de cine savuroase si proaspete (nu diversitatea felurilor de mancare impresioneaza, ci calitatea) sau pranzuri campenesti. In oricare din aceste cazuri, mesele vor fi insotite de vinuri locale foarte bune sau bere austriaca. Iar perioada nici nu putea sa fie mai potrivita, vara 🙂

 

Am facut o selectie de locatii apreciate in randul clientilor nostri,

sper sa va incante si pe voi lafel de mult.

 

Hotel Warmbaderhof 5* – Villach

Incepem periplul cu o locatie fabuloasa, de 5*. Acest hotel se afla langa centrul spa KärntenTherme din Warmbad-Villach si ofera in locatie o serie de facilitati care iti dau posibilitatea sa nu parasesti incinta chiar si o saptamana.

Proprietatea in sine se intinde pe o suprafata de 20 hectare si ofera centru spa privat cu piscina interioara, piscina termala exterioara incalzita tot anul, un restaurant gourmet premiat, cafenea cu patiserie unde se pot servi produse traditionale de sezon, un program generos de exercitii si ativitati (precum walking, yoga, Pilates, Qi Gong, etc) si lista continua.

Pasionatii de golf vor aprecia si faptul ca hotelul asigura reduceri pentru green fee la diferite terenuri de golf din apropiere. Pentru o schimbare de peisaj, puteti traversa granita si sa vizitati Italia, acest hotel fiind la doar 15 minute de granita.

 

Das Ronacher – Therme & Spa Resort

Cred ca cel mai mult ne-a placut la acesta locatie amplasarea, oarecum izolata, design-ul foarte traditional si un mic detaliu care probabil ar incanta pe oricine, bufetul pentru mic dejun se poate servi pana la ora 12:00 🙂

Centrul Spa este un mare plus, are 4500 m2, 5 piscine termale si tratamente pe tot parcursul zilei. Activitatile sezoniere sunt gandite in detaliu, se organizeaza excursii tematice de genul plimbarilor la rasarit sau in toiul noptii (sub Motto-ul “Mistic-Extraordinar-Romantic”), sau chiar plimbari la finalul carora excursionistii sunt rasfatati cu sunete naturale care calmeaza.

 

Hotel Die Post – Ronacher 4*

Copiii vor fi foarte incantati de aceasta locatie, orientata catre satisfacerea micutilor clienti. Hotelul are programe foarte bine concepute special pentru copii si pentru tineri, are tabere de zi, locuri de joaca amenajate si un complex de 6 piscine.

In ceea ce priveste zona culinara, oaspetii au la dispozitie un sistem prin care aproape in orice moment al zilei vor gasi cate ceva care sa ii satisfaca. Micul dejun se serveste pana la ora 11:00, urmat de un pranz lejer servit in  noul restaurant Giardino, ceva dulce poate fi incercat la “Sweet Hour”, iar cina este compusa din preparate gourmet, asortate cu vinuri recomadate de un sommelier.

Falkensteiner Club Funimation Katschberg 4*

Pentru cei care doresc o locatie care imbina frumos peisajul alpin fabulous si facilitatile traditionale cu design-ul modern, orientate catre familii, acest hotel este posibil sa bifeze toate cerintele.

Hotelul este cel mai mare club pentru familii din Katschberg, amplasat chiar in mijlocul zonei de ski si de hiking si ofera o mare varietate de activitati sportive, una dintre cele mai interesante fiind catararile pe peretele interior de escalada.

Regimul de masa este la acest hotel de tip Full Board, sunt asigurate toate mesele si bauturile din timpul acestora, iar produsele traditionale se regasesc la fiecare masa.

Cocoon by Alpine Boutique Lodge 5*

          O locatie minunata, langa lacul Achensee din Maurach, la doar 45 km de Innsbruck. Resortul se remarca atat prin facilitati, cat si prin eleganta fiecarui coltisor al acestuia. Poti sa alegi sa te relaxezi la spa-ul cu piscina interioara (extrem de luminoasa datorita ferestrelor din podea pana in tavan), la piscina exterioara, intr-unul din colturile de relaxare sau in gradina hotelului, pe un sezlong pe malul iazului superb amenajat.

          Pentru copii exista un Kid’s club si programe speciale pentru acestia, iar seara intreaga familie se poate bucura de concerte, muzica si spectacole in incinta hotelului.

 

Speram ca v-am oferit suficiente motive si idei pentru a lua in calcul o astfel de vacanta in muntii austrieci. Daca aveti si alte recomandari, nu ezitati sa le impartasiti cu noi!

 

Roxana,

InBagaj.ro

Categorii: Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: