Călătoriile virtuale sunt din ce în ce mai apreciate, chiar și în rândul acelora care nu agreau în mod deosebit această metodă de a descoperi. Poate că în această perioadă sunt și singura variantă de a nu ne lăsa „rupți” în întregime de viața pe care o știam și de plăcerile care ne întregeau existența.

Dacă și ție îți este dor de Vienna, așa cum ne este nouă, avem o recomandare interesantă :  un tur virtual al Muzeului recent redeschis, Sigmund Freud. 

 

În urma unor lucrări ample de renovare și de extindere, Muzeul Sigmund Freud și-a redeschis porțile în toamna anului 2020: pe lângă piesele originale de mobilier, scrisori și ediții inițiale ale lucrărilor lui Freud, publicul poate vizita acum în premieră și camerele private ale familiei Freud. Cele trei noi expoziții permanente, prezentarea de artă și expoziția temporară oferă mai multe detalii despre moștenirea culturală multilaterală lăsată în urmă de Freud – acestea sunt închinate vieții și activității sale profesionale, dezvoltării psihanalizei în teorie și practică și semnificației acesteia în societate și artă.

Câți dintre noi nu am citit cu nesaț romanul „Plansul Lui Nietzsche”, al lui Irvin D. Yalom (la rândul său psiholog, psihoterapeut si scriitor, excepțipțional aș adăuga), încercând să intrăm cât mai adânc în lumea complicată a unui geniu care a marcat Europa prin scrierile, analizele, diagnosticele sale ieșite din comun la acea vreme. 

Turul virtual va avea loc în cadrul Public Days (4-6 decembrie) – Vienna Showcase și va reprezenta o incursiune live în misterele psihicului printr-o discuție pe tema ART, ANALYSIS & PUBLIC HEALTH.

VIENNA SHOWCASE este o serie de transmisiuni live oferite de Biroul de Turism al Vienei / WienTourismus, care vă invită la tururi virtuale ale reperelor culturale și artistice actuale din Viena. Ediția curentă pune în lumină muzeul Sigmund Freud, redeschis recent, dar și interacțiunea artei moderne cu analiza și sănătatea mentală.

Și oare nu este acesta un moment mai mult decât potrivit pentru o analiză aprofundată a  emoțiilor, sentimentelor, gândurilor, atât propii, cât și ale celor apropiați nouă?

Pentru a lua parte la acest tur virtual și la discutiiledin jurul acestuia, te invităm să accesezi link-ul acesta

Pentru informații actualizate, articole interesante și imagini în timp real din Vienna, puteți să accesați site-ul https://www.wien.info/ro sau pagina de facebook.

Incursiune plăcută!

 

 

 

 

 

Categorii: Carti si calatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: