Dragii nostri, in saptamana 04-11 Noi 2023 am participat la un super infotrip in Antalya, in urma caruia m-am intors cu mai multe ganduri 😊

Primul gand ar fi legat de faptul ca Antalya este absolut minunata in noiembrie! Desigur, mai tine si de norocul fiecaruia, dar in cele 7 zile, am avut o singura ploicica intr-una dintre dimineti, insa in rest, temperaturile de pe parcursul zilei se incadrau constant intre 24 si 28 grade. Apa marii este perfecta, mai jos o poza in care se vede clar ca nu numai eu am considerat ca apa este potrivita pentru baie. Putem doar sa ne inchipuim cat de frumos a fost in septembrie si octombrie…

Daca sunteti interesati de o vizita in primavara, sa stiti ca temperatura este foarte placuta incepand cu luna aprilie, iar din mai poti sa ai o vreme exact ca si vara. Seara este mai rece si apa marii nu este inca foarte calda, asa cum este in periaoda de toamna.

In plus, preturile sunt mai mult decat rezonabile, preturile pachetelor pleaca de la aprox 500 Eur/ persoana, iar zborurile inca sunt de tip charter ( zbor direct Bucuresti – Antalya-Bucuresti + transfer de grup inclus).

Al doilea gand este: Ce bine ca am vazut si hoteluri mai putin bune!!! Am spus mereu ca nu este suficient sa citim recenziile de pe Tripadvisor sau Booking, dintr-un motiv destul de simplu, nu facem parte intotdeauna din segmentul de turisti care au fost in locurile respective si care au plasat recenzii bune sau rele! Daca de exemplu doresti sa te bucuri de o extra vacanta, dar nu vrei sa aloci un buget foarte mare, fii foarte atent/a la hotelul ales. Daca de obicei alegi locatii mai costisitoare, e posibil sa fii extrem de nemultumit/a de anumite hoteluri, chiar daca recenziile sunt bune, chiar foarte bune. Asadar, ca si partea a doua a acestui articol, voi oferi si mai multe variante de hoteluri cu tarife medii, dar care personal mi s-au parut corecte pentru raportul calitate/pret.

Al treilea gand este mai mai mult personal, dar poate va regasiti: e tare bine sa lucrezi de pe un sezlong, la malul marii, la temperaturi superioare celor de acasa! In hoteluri rau foarte multi turisti din Germania, tarile nordice, Anglia, zone in care in general toamna este un anotimp foarte rece, insa device-urile de tip laptop, tableta erau peste tot.

Asadar, vom sumeriza aceasta experienta in doua articole. Acesta este primul si veti gasi aici o selectie a hotelurilor de tip Luxury, care in extra sezon ( Iarna, primavera, toamna) au preturi foarte bune si ar trebui luate in calcul. Va urma in scurt timp o selectie a hotelurilor pentru care nu trebuie sa faceti credit la banca, au preturi in general rezonabile, dar din punctul meu de vedere sunt alegeri sigure! Sigure in sensul ca nivelul de confort este ridicat, calitatea mesei este buna sau chiar foarte buna si au, fiecare in parte altele, anumite caracteristici care ar putea sa va atraga.

Hoteluri Deluxe zona Antalya

REGNUM CARYA BELEK 5*

Se pare ca acesta este unul dintre hotelurile preferate de vedete in ultimul timp. Am aflat de exemplu faptul ca in ultimii 2 ani Jason Statom, impreuna cu familia, a ales acest hotel pentru a petrece un sejur intr-un dintre vilele mai izolate. Vila sau camera de hotel, asta este mai putin relevant, idea este ca serviciile aici sunt de top! De-a lungul timpului, oaspetii hotelului s-au bucurat de concerte sustinute de nume faimoase din industria muzicala, precum Tom Jones, J.Lo, Rita Ora, Dua Lipa sau Christina Aguilera. Este un hotel pentru bugete mai generoase, asta este clar!

CULLINAN BELEK 5*

Pentru aceia dintre voi care aleg locuri grandioase, acesta este exact astfel. Totul este opulent, totul decorat cu maxim de atentie la detalii si unicitate. Plaja priava de 800m, terenuri de golf, aqua park imens, o multitudine de variante pentru luat masa/ bauturi ( cost suplimentar se aplica la unedele dintre ele), comunicare facila cu personalul, prin aplicatii specializate. Cel mai bine, desigur, este sa verificati site-ul hotelului, care prezinta detaliat fiecare facilitate.

ELA EXCELLENCE RESORT BELEK 5*

Este unul dintre cele mai elegante hoteluri din Antalya, pot sa confirm calitatea serviciilor si din postura de turist. Hotelul a fost renovat complet in 2019, camerele sunt mari si confortabile, spatiile exterioare sunt generoase, nu veti avea probleme sa gasiti un loc neaglomerat in jurul piscinelor sau la plaja. In restaurantul principal se servesc in mod obisnuit preparate proaspete, diferite mereu. Intreg hotelul are un aer elegant si modern in acelasi timp.

Ela este recunoscut de asemenea pentru spatiile dedicate copiilor si adolescentilor, pe care le ofera in cladiri separate. In spatial dedicate bebelusilor si copiilor pana in 12 ani exista mai multe locuri de joaca, piscina cu topogane, camere pentru somn si restaurant dedicate 100%.

SELECTUM LUXURY RESORT BELEK 5*

Designul acestui hotel este mai diferit si plin de personalitate si exista multe aspecte care trebuie luate in calcul si care il califica pentru unul dintre cele mai bune din Belek.

Camerele sunt dintre cele mai generoase, cea mai mica camera are 50m2, decorate modern, majoritatea cu vedere la mare.

Ne-a placut foarte mult calitatea serviciilor, a mancarii si bauturii. Spatiile exterioare foarte elegante si moderne, accent pe discretie.

CALISTA LUXURY RESORT 5*

Acest hotel se fla de ani buni pe lista celor mai bune hoteluri din Antalya si pe buna dreptate! De-a lungul anilor, acest hotel a fost apreciat mai ales de cupluri si de turistii care apreciaza eleganta si linistea.

CORNELIA DIAMOND GOLF RESORT & SPA 5*

L-am vazut cu trei ocazii diferite si de fiecare data mi-am reconfirmat aprecierea pozitiva pentru acest hotel. Conceptul Ultra All Inclusive este foarte complex, mancarea este minunata, iar lista bauturilor de import este mare si include branduri renumite. Hotelul este apreciat atat de cupluri, cat si de familiile cu copii.

LARA BARUT COLLECTION 5*

Recunosc, in privinta acestui hotel simt multa melancolie, avand in vedere faptul ca aici am petrecut o vacanta tare reusita impreuna cu familia extinsa ( prima vacanta in Turcia cu parintii mei). Ceea ce face diferenta aici sunt serviciile si entertainment-ul. In cele sapte zile de vacanta bufetul a fost mereu diferit si extrem de diversificat, restaurantele a la carte minunate, personalul de la kids club-ul profesionist, astfel incat nu am stiut de copil aproape tot sejurul. In plus, renovari importante au fost facute recent. Recomand cu caldura!

RIXOS PREMIUM BELEK 5*

Cu totii stim lantul Rixos, deci nu are nevoie de recomandari suplimentare. O singura mentiune, la oricare hotel din acest lant ati merge, veti avea acces Gratuit la Land of Legends, faimosul parc thematic, cel mai mare si mai impresionant din zona Antalya.

XANADU RESORT HIGH CLASS 5*

Situat pe plaja frumoasa cu nisip fin a Belek-ului, acest hotel se intinde pe 5500m2, are 7 restaurante a la carte, 3 piscine si un aquapark magnific. Trebuie sa stii ca, avand o suprafata atat de mare, drumurile de la o facilitate la alta, sau de la camera la plaja, sau de la anumite camere la restaurante/facilitati, pot fi mai lungi. Unii ar spune ca nu e nicio problema, asta face pofta de mancare 🙂

TITANIC MARDAN PALACE 5*

Daca va place opulenta, aici de de voi! Pana foarte curand, acest hotel oferea cea mai mare piscina exterioara dintr-un hotel din lume (a fost declasat de un alt hotel din Antalya).

Hotelul ofera una dintre cea mai variata gama de facilitati si 3 stiluri de decor diferite in camerele sale, inainte de rezervare poti sa soliciti un stil anume.

PALOMA FINESSE 5*

Acesta este cea mai noua aditie a lantului cu acelasi nume. Este un hotel foarte modern, cu spatii largi, locuri suficiente in toate zonele. Hotelul este potrivit atat cuplurilor, cat si familiilor cu copii, avand in vedere faptul ca acesta dispune si de parc acvatic ( chiar langa hotel, cee ace e un mare plus deoarece galagia caracteristica acestui tip de loc nu se face deloc simtita in hotel). Hotelul ofera soft entertainment, ceea ce include spectacole, muzica live, DJ in fiecare seara, insa pentru a respecta dreptul la seri linistite, acestea iau sfarsit in jur de ora 10. Eu vad in acest aspect un mare plus, dar depinde de cee ace ne dorim fiecare de la vacanta. 

KAYA PALAZZO GOLF RESORT 5*

Foarte nou si modern este acest hotel!

Ai fost la vreunul dintre ele? Cum ti s-a parut? Sau stii altele care ar putea sa se incadreze la aceasta categorie si le-am omis? Asteptam cu mare drag input-ul tau!

Cu drag,

Roxana

Agentia Wir Reisen


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: