5 motive grozave sa alegi Abu Dhabi

 

 

Sa ne intelegem de la inceput, iubim Dubai-ul foarte tare :), motiv pentru care am fost de mai multe ori si il promovam cat de mult posibil. Insa daca doresti altceva, daca ai fost si tu in Dubai si vrei sa vizitezi o alta destinatie calda iarna, relativ aproape de Romania, cred ca iti va placea si Abu Dhabi. Capitala Emiratelor Unite Arabe nu va dezamagi, oferind unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, precum Sheykh Zaed Mosque, Ferrari World si Marina Mall. In plus, este unul din cele mai moderne orase din lume, asa ca sigur veti gasi ceva impresionant de vazut sau de facut aici.

 

       Am incercat sa rezumam in cinci motive avantajele unui sejur in aceasta destinatie si speram sa va convingem si pe voi ca merita din plin o vacanta in Abu dhabi.

 

  1. Este usor accesibil si foarte aproape de Dubai

 

Abu Dhabi se afla la doar 130 de km de Dubai, km pe care ii parcurgi in maxim o ora si 30 de minute cu o masina inchiriata. Cel mai simplu este sa alegi zborul cu Compania Wizzair, aceasta companie operand pe aeroportul Al Maktoum, un aeroport care se afla la 37 de km de Dubai, in partea de sud-est, chiar inspre Abu Dhabi. Daca ati ales sa inchiriati masina, va sfatuim ca la rezervare sa reverificati aeroportul de preluare a masinii, deoarece pentru preluare/predare in alt aeroport, se va achita o taxa suplimentara.

In plus, fiind atat de aproape de Dubai, poti oricand opta sa petreci o zi revazand atractiile favorite si de aici.

          Foarte important! Atentie la respectarea limitei de viteza si a regulilor de circulatie in general, amenzile ustura!

  1. Este mai putin aglomerat decat Dubai

Plaje absolut superbe vei gasi si in Abu Dhabi, unele mai aproape de obiectivele turistice, altele mai izolate, dar la fel de frumoase. In plus, traficul este mai putin agitat in Abu Dhabi, comparativ cu traficul din Dubai. Orasul are numeroase parcuri si gradini si este plin de verdeata. Pentru cei pasionati de cumparaturi, orasul ofera mall-uri opulente, cu frumoase zone de promenada.

Plimbarile sunt recomandate atunci cand vremea este acceptabil de calda. Turistii au la dispozitie taxiuri si autobuze in toate zonele, la un pret mic.

 

  1. Este o destinatie ideala pentru familii cu copii de toate varstele

Sunt multe hoteluri care ofera turistilor piscine, chiar plaje private, cursuri de dans, de aerobic. Din Abu Dhabi poti merge in excursii de o zi la minunate locuri cu cascade sau lacuri naturale, cum ar fi Al Wathba Wetland Reserve sau Mangrove National Park.

Mancarea este foarte apreciata, chiar si vegetarienii au o selectie vasta de restaurante unde pot manca. Gurmanzii sa aiba grija sa nu viziteze orasul in timpul Ramadanului, pentru ca este posibil ca majoritatea restaurantelor sa fie inchise in timpul zilei. Consumul de alcool este interzis in restaurante, dar totusi va puteti bucura de un pahar de vin in restaurantele hotelelor.

Parcul Al Safa este o bucurie pentru cei mici, care se pot juca jocuri sau se pot bucura de roata, masinute care se tamponeaza si alte distractii pentru ei. Pe timpul iernii puteti merge chiar si la curse de camile, unde puteti vizita grajdurile.

Una dintre cele mai appreciate excursii este Desert Safari, care include  plimbare pe dunele de nisip cu jeep-uri dotare special si soferi profesionisti, cina intr-un camp traditional, tatuaje cu henna, plimbare cu camile, fumat shisha, belly dance si multe alte servicii. N-ar trebui ratata, atat adultii cat si copiii vor fi incantati!

 

 

  1. Costurile pentru cazare sunt mai mici

Vei avea surpriza placuta sa observi ca tarifele pentru cazare si masa sunt cu aproximativ 30% mai mici fata de hoteluri similare din Dubai. Noi avem si cateva recomandari: Radisson Blu Hotel & Resort Abu Dhabi 5* – este unul dintre primele hoteluri din zona (ex-Hilton), foarte bine intretinut, cu servicii impecabile si cu unul dintre cele mai frumoase Beach Club-uri din Abu Dhabi. In plus, se afla langa Marina Mall, chiar pe faimoasa Corniche, deci vei gasi in orice moment un restaurant sau un loc de plimbare la distanta de parcurs pe jos.

Daca vrei ceva inedit, chiar in centru, dar si cu plaja proprie, atunci ti se va parea interesant Beach Rotana Abu Dhabi 5*, un hotel premiat cu golf privat si acces direct catre unul dintre cele mai mari mall-uri, Abu Dhabi Mall.

Si daca bugetul iti permite, atunci  poti avea parte de o experienta de lux la hotel Emirates Palace 5*, situat intr-un golf natural privat, pe 1,3 km de plaja cu nisip fin. Opulenta acestui hotel te va impresiona si chiar daca nu il alegi pentru un sejur complet, viziteaza-l pentru a servi un ceai sau o masa traditionala la unul dintre cele 14 restaurante din interiorul acestuia.

 

  1. Exista nenumarate obiective turistice de vizitat

Ca nu te vei plictisi aici este putin spus. Poti alege dintr-o multitudine de atractii turistice apreciate la nivel mondial. Sheykh Zaed Mosque nu necesita nicio prezentare si nu trebuie ratata, fiind a 6-a moschee din lume ca dimensiune. Intrarea in moschee este gratuita, dar doamnele trebuie sa aiba mare grija la tinuta. La poarta de Sud turistii pot imprumuta tinute care corespund cerintelor. Tot aici veti gasi si tururi in limba engleza toata ziua.

 

Faleza Corniche se intinde pe o distanta de 6 km, de la Marina Shopping Mall pana aproape de portul Mina Zayed. Aici puteti participa la numeroase activitati: locuri de joaca pentru copii, calarie, sau spectacole care se tin pe scenele organizate. Iar pe fundal veti vedea turnurile impresionante din centul orasului Abu Dhabi. O alternativa interesanta pentru restaurante ar fi Food truck-urile din apropierea zonei Corniche, de ao mare diversitate.

Muzeul Louvre din Abu Dhabi si-a castigat faima si trebuie vizitat negresit de catre entuziasti. Anul acesta veti gasi acolo colectii absolut minunate cu picture de Rembrandt, imprumutate de catre muzeu de la alte mari muzee ale lumii.

Ferrari World este o destinatie perfecta pentru familie – toti vor gasi ceva interesant de facut si de vazut aici, chiar si cei mici pot participa la curse organizate special pentru ei.

Spitalul Soimilor este un spital veterinar care ingrijeste soimii raniti si ofera tururi ghidate pentru cei interesati. In functie de activitatile pe care le fac ingrijitorii in momentul vizitei, puteti tine un soim pe mana sau il puteti hrani, daca va doriti sa aveti experiente de neuitat.

Abu Dhabi are un parc thematic Warner Bros World, cu 6 zone aflate la interior, dotate cu aer conditionat. Va recomandam si Yas waterworld, aflat pe insula Yas, un loc unde atat dependentii de adrenalina cat si familiile cu copii mici vor gasi ceva de facut.

La un drum de 30 de minute cu masina departare de oras va asteapta gradina zoological Emirates Park Zoo.

De neratat sunt si Palatul Presidential, Heritage Village, hotelul Palatul Emiratelor (pe care il puteti vizita gratuity chiar daca nu sunteti cazati acolo) sau Cetatea Al-Hosn.

 

Indiferent de tipul de vacanta pe care vi-l doriti, va recomandam sa va faceti timp si pentru Abu Dhabi pentru ca merita si aveti multe lucruri de vazut si de facut aici.

 

Pentru ca noi am vizitat de curand aceasta destinatie, va asteptam cu drag intrebarile legate de aceasta destinatie.

Categorii: Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: