Policarbonat, polipropilena sau ABS?
Îţi plac bagajele rigide, lucioase, colorate, cu modele atrăgătoare, însă te întrebi care este cel mai rezistent material? Pentru un bagaj contează să fie spaţios, bine compartimentat, uşor de manevrat şi rezistent. Înainte să vă achiziţionaţi un nou troler haideţi să vedem ce avantaje şi dezavantaje au diversele tipuri de material.
ABS
Cel mai ieftin material folosit la trolerele cu carcasa dură este plasticul ABS (Acrylonitrile butadiene styrene). Trolerele din ABS sunt mai puţin rezistente decât cele confecţionate din polipropilenă şi, deşi sunt suficient de puternice să protejeze conţinutul trolerului, în cazul unui impact violent, este foarte probabil să se spargă. Principalul avantaj al trolerelor din ABS este preţul foarte convenabil. ABS-ul este mai uşor decât policarbonat-ul, aşa că este posibil să găseşti o valiza chic, la un preţ bun şi suficient de uşoară să o iei cu tine în cele mai last-minute city-break-uri. Chiar poţi găsi şi combinatii de trolere din ABS şi policarbonat, care sunt recomandate pentru greutatea redusa şi rezistenţa ridicată.
Recomandările noastre: Troler Lamonza Capri
Policarbonat (PC)
Trolerele din policarbonat sunt durabile şi au o rezistenţă la impact foarte ridicată. Sunt poate cele mai “arătoase” trolere, în ceea ce priveşte materialul din care sunt făcute. Totuşi, pentru a-şi păstra rezistenţa la impact trolerele din policarbonat trebuie să fie mereu pline. Aşa că dacă preferaţi să călătoriţi cu bagajul plin doar pe jumătate, poate nu este cea mai bună alegere. Un alt minus al acestor trolere este rigiditatea – nu sunt deloc flexibile, astfel că anumite lovituri luate din plin pot determina valiza să se sparga mai repede decat polipropilena, care absoarbe şocurile mai bine. Un alt minus este usurinţa cu care se zgârie trolerele din policarbonat, spre deosebire de cele din polipropilenă. De aceea, se recomandă întotdeauna folosirea unei huse pentru troler. Puteţi găsi aici mai multe modele şi dimensiuni pentru toate tipurile de trolere.
Recomandările noastre: Troler Titan Xenon Deluxe
Polipropilena (PP)
Polipropilena este caracterizată de o rezistenta ridicată la impact precum şi la schimbările de temperatură, tratament la care sunt supuse la fiecare zbor. Totuşi, la temperaturi foarte scăzute (<0°C) aceasta devine casantă. Polipropilena nu va arăta niciodată atât de bine ca policarbonatul, dar este bine de ştiut că este un material flexibil şi rezistent. Polipropilena este şi cel mai uşor material din cele 3, ceea ce duce la o greutate mai redusa a trolerelor şi se recomandă pentru cei care călătoresc frecvent.
Recomandările noastre: Troler travelite Air Base
Troler din material textil
Trolerul textil este mai puţin predispus la zgârieturi, dar mai uşor de murdărit. În general trolerele textile sunt prevăzute şi cu buzunare exterioare, ceea ce te ajuta să-ţi păstrezi câteva lucruri de care vei avea nevoie la îndemână. Pentru că au carcasa mai puţin rigidă sunt şi mai uşor de transportat în portbagaj.
Recomandarea noastră: Trolerul Travelite Neopak
Fiecare material are plusuri şi minusuri, aşa că alegerea ar trebui să fie în funcţie de ce contează pentru fiecare: rezistenţă, durabilitate, preţ, greutate, aspect, etc.
Vrei un troler deosebit? Comanda de pe inbagaj.ro, magazinul pasionatilor de calatorie un troler de calitate, cu transport gratuit.
1 comentariu
Andreea · 11 mai 2018 la 14:40
Interesant, chiar nu stiam exact care e diferenta…