Cred cu tărie că Târgu Mureș este o destinație turistică mult subapreciată!

Desi am fost de multe ori, n-am făcut niciodată același lucru și cred că aici este secretul revenirilor anuale. Odată am văzut o piesă savuroasă la Teatrul Național Târgu Mureș, unde am reușit să intrăm în ultimul moment pe ultimele locuri și am râs copios, deși piesa era în limba maghiară 🙂

Altă dată am pierdut vreo patru ore pe Platoul Cornești, la 200 m deasupra orașului, în pădurea de pin și stejar, pe o vreme superbă, la cățărat pe pantele din lemn și apoi în compania animalelor de la Zoo.

Anul acesta a fost și el puțin diferit și ne-am plimbat prin Cetatea Medievală. Cetatea, care a fost construită între 1605 și 1653 și este formată dintr-o incintă fortificată cu 7 bastioane unite prin ziduri, a intrat în 2011 într-un amplu proces de reabilitare care continuă încă, cu scopul de a recupera cât de mult este posibil din componentele artistice originale. Vă pot spune că a ieșit minunat și este o plăcere să o parcurgi. Aș fi rămas mai mult, însă, deși locul permite, nu aveai de unde să-ți cumperi nicio apă. Ne-am plimbat pe aleile refăcute, am intrat în Biserica Reformată Calvină unde începea slujba, am urcat orice scară se putea urca și am surprins câteva imagini superbe, în lumina soarelui care apunea.

Pentru cazare, aș recomanda două locuri, total diferite, dar foarte speciale fiecare în felul său.

Despre Hotel Privo 5* este posibil să fi auzit, pentru că este o adevărată senzație a orașului Tg. Mureș și o reușită arhitecturală de excepție a echipei de arhitecți și a proprietarilor cu viziune. Despre hotel am citit un articol complet, excelent scris, pe blogul arhitectei Adela Pârvu , vă las să îl parcurgeți pentru a înțelege exact de unde vine succesul imens al hotelului și de ce ar trebui să îl aveți în vedere. Câteva poze doar:

 

 

Cea de-a doua alegere, Pensiunea Tempo 4*, nu a dezamăgit niciodată. Foarte curat, mâncare excelentă la restaurantul din incintă- Laci Csarda (care este și el un fel de vedetă în zonă) și un decor tradițional, dacă optați pentru camerele decorate în acest stil. Le-am ales mereu!

Da, sunt realmente diferite, dar depinde mult de bugetul pe care doriți să îl alocați și de stilul care vă încântă mai mult.

Pentru câteva motive suplimentare să introduceți în planurile de vacanță Tg. Mureș, vă recomand și câteva evenimente programate pentru lunile următoare în zonă:

25 Septembrie 2016 – SVT MUREȘ HALFMARATHON – (HALFMARATHON 20 km, CROSS 4 km, KIDS RUN 1 km, STAFETA 8 km). Info aici.

23- 25 Septembrie 2016 – European Oldtimer and Youngtimer Festival Editia 4 Tg. Mureș. Info aici.

12- 14 Octombrie 2016 – Festivalul vinului, mustului şi a artei meşteşugăreşti ce are loc în Cetatea Medievală

15 Dec 2016 – 15 Ian 2017 – Orășelul copiilor organizat în Cetatea Medievală, unde copiii se vor bucura de o multitudine de distracții specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv de un patinoar artificial

Evenimente simpatice, obiective frumoase, cazare superbă, mâncare delicioasă, deci clar e de vizitat Tg. Mureș.

Călătorii cu bine!

Roxana O.

Categorii: Bagaj de vedeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: