Ce preferi să faci atunci când mergi într-o călătorie?
Îmi fac programul în funcție de scopul călătoriei. În general îmi place foarte mult să vizitez, să întâlnesc oameni interesanți și să descopăr locuri noi. Merg în locurile reprezentative din acel oraș și încerc cumva să combin utilul cu plăcutul dacă mă aflu într-o călătorie de lucru. Bifez obiective turistice cât mai multe, simt că mă dezvoltă și mă îmbogățesc spiritual.
În ce destinații ai ajuns până acum?
Spre bucuria mea, am călătorit pe toate continentele. Cea mai recentă destinație, și care mi-a plăcut nespus a fost Mexic. Dar am fost în Londra, New York, Miami, Coasta de Azur, Dubai, Los Angeles, Las Vegas, China, Elvetia, Grecia, Hong Kong, Insulele Canare, Turcia, Cipru, Spania, Belorusia, Lituania, Franța (unde am și locuit doi ani, la Paris), etc. Îmi doresc să ajung foarte mult în Thailanda, este un vis pe care urmează să mi-l îndeplinesc curând.
După ce te ghidezi atunci când alegi să pleci într-o călătorie?
Aleg cam ceea ce-mi doresc să văd, însă au fost nenumărate situații în care s-au ivit contexte care m-au făcut să ajung în acel loc. Oricum, poate acum sunt ceva mai organizată. Înainte obișnuiam să-mi cumpăr singură biletele și nu aveam un plan bine pus la punct, însă în ultima vreme am început să apelez la agenții de turism. Așa obțin facilități, am siguranța unei bune organizări, și-mi minimizez timpul pe care l-aș fi alocat eu într-o astfel de situație.
Spune-mi, te rog, care a fost cel mai luxos loc în care ai ajuns?
Dubai. Acolo totul este despre lux: clădiri, hoteluri, plaje, magazine. Dar din punct de vedere al serviciilor turistice, cele mai luxoase au fost în Mexic. De la șoferul de taxi până la portarul care deschidea ușa la intrarea într-un restaurant. Am fost extrem de impresionată, pentru că obișnuiesc să pun accent pe calitatea serviciilor.
Hai să definim puțin viziunea ta despre lux turistic.
Pentru mine luxul înseamnă confort la cele mai înalte standarde. Dacă este să definesc luxul, pot reda examplul hotelului The Peninsula, din Paris.
Ce aveau acolo?
Tehnologie de ultimă generație și servicii de cea mai înaltă calitate. Totul este automatizat și controlat. Este un hotel deschis recent, prin urmare confortul și luxul au definit fiecare detaliu.
Și costul unei nopți de cazare?
Ha, ha! 1500 Euro. Am avut ocazia să fiu invitată de către reprezentanții hotelului pentru pentru a-mi prezenta locatia, dar și pentru a avea parte de o experiență extraordinară timp de câteva zile.
Dar tu ce buget aloci vacanțelor tale?
Depinde de destinație. Însă pot spune că un buget minim ar fi în jur de 2000 euro, pentru aproximativ 10 zile.
Dă-ne câteva ponturi unde se poate face shopping bun.
În Paris, cu certitudine. Au cele mai multe și mai bune magazine. Poți achiziționa piese vestimentare valoroase, la prețuri rezonabile.
Unde ți-ai propus să ajungi în 2016?
Mi-am propus să ajung în Bali, în Thailanda, Barcelona, din nou în Sant Tropez (sper să nu mi se mai fure geanta) și Mexic.
Spune-mi cum vezi tu serviciile hoteliere din România?
Nu mă pot pronunța. Suntem o țară în curs de dezvoltare, dar avem nevoie de timp să ajungem la un nivel clasic european. Am întâlnit servicii bune și mai puțin bune, însă chiar și așa n-as putea să clasez serviciile din România ca fiind proaste.
Am fost de curând la Hadar Chalet în județul Buzău, undeva în mijlocul pădurii și mi-a plăcut enorm locul, dar si serviciile. O ședere bună am avut și la Ana Hotel SPORT în Poiana Brașov.
Dacă ar fi să locuiești într-un oraș din lume, care ar fi acela?
Aș locui în două orașe din lume: în Los Angeles și în Mexici City. În aceste două locuri am simți atât de mult pozitivism, atât de multă prietenie și o mare nesfârșită de oportunități si diversitate.
Unde ai întâlnit cele mai bune servicii de zbor ale companiilor aeriene?
American Airlines.
Te folosești de serviciile extra hoteliere? Piscină, spa?
Atunci când îmi aleg hotelul, acesta trebuie să aibă piscină exterioară, pentru că între mare și piscină aleg întotdeauna piscina. Știu că sună ciudat, însă nu sunt într-o relație strânsă de prietenie cu nisipul și încerc să-l evit daca am ocazia.
Trei lucruri care nu-ți lipsesc niciodată din bagaj
Ha, ha, eu trebuie să am de toate în bagaj. Pregătirea valizei, indiferent de destinație și durata călătoriei, durează două ore. Încerc sa fiu organizată si să-mi aleg articole vestimentare pentru fiecare zi în parte. Dar nu aș pleca fără laptop (pentru situațiile de urgență care se pot ivi la birou), crema de față/corp și fară o carte.