Dacă în continuare aveți planificată o vacanță în Turcia în acest sezon, cu siguranță vă vor interesa informațiile primite de la Ministrul turc al Turismului și Culturii, informații foarte concrete cu privire la modalitatea de desfășurare a serviciilor locale:


TESTAREA TURISTILOR IMPOTRIVA CORONA VIRUS LA PUNCTELE DE FRONTIERA DIN TURCIA

Fiecare turist care va calatori in Turcia prin Bulgaria va fi testat impotriva virusului Corona Testele vor fi efectuate înainte de trecerea prin punctul vamal. Testarea va dura cel mult 2-3 minute și nu se vor produce aglomerari.

Ministrul Turc al Turismului si Culturii a declarat ca incepand cu luna iunie, toate aeropoturile din tara, in fruntea listei fiind aeroportul Antalya, precum si la punctele de frontiera Kapıkule si İpsala, vor fi instalate puncte de testare unde fiecare turist va fi testat inainte de intrarea pe teritoriul Turciei.

Acesta a mai declarat ca ‘’Rezultatele testelor care dureaza aproximativ 5-6 ore, vor da rezultat in 2-3 minute, iar acestea se vor efectua inainte de trecerea punctului de frontiera, respectiv a punctului de control pasapoarte. Datorita reducerii dutratei pentru aflarea rezultatului, aglomerarea si timpul de asteptare din partea turistului, va fi redus la minim posibil.’’

Ministrul a mai afirmat ca in prima faza vor fi deschise hotelurile mici, de aceea sezonul turistic va fi prelungit pana in luna decembrie a acestui an.

Protectie din geam pentru bufeturi

Ministrul Ersoy a declarat: „Nu vom renunta la sistemul All – Inclusive, vom modifica doar sistemul de servire’’ turistii urmand sa isi aleaga ceea ce isi doresc asa cum au fost obisnuiti pana acum, insa fiecare tip de bufet va avea o ‘perdea’ transparenta din geam, iar mancarea aleasa de acesta va fi servita pe farfurie de personalul hotelului aflat de partea cealalta a bufetului.

Adresam o scrisoare de intentie intregii lumi

Trimitem o ‘’scrisoare de intentie” tuturor tarilor care ne vor trimite turisti maine. In aceasta scrisoare, vom spune „Suntem gata”.
In scrisoare vom mentiona urmatoarele:
Masurile luate in aeroporturi, hoteluri, restaurante, plaje.
Numarul de paturi, capacitatea de terapie intensiva și aparatura respiratorie a spitalelor din toate centrele de turism.
Numarul masinilor de ambulanta, aeronave de ambulanța și elicoptere.
Din cate știu, asta se va intampla prima data in istoria turismului mondial „.

Ministerul Afacerilor Externe va începe o diplomatie telefonica

După ce vom trimite scrisoarea de intenție, Ministerul Afacerilor Externe și reprezentantii straini vor incepe cea mai mare diplomație telefonica din istoria noastra. Articolele din scrisoare vor fi explicate interlocutorilor din toate țarile partenere.”

Distanta sociala va fi redusa de la trei metri la un metru si jumatate

Distanta sociala intre mesele și scaunele din zonele comune din hoteluri și din restaurante a fost determinata la 1,5 metri. Dar, de exemplu, atunci cand aceeași familie sta la aceeasi masa, distanța va fi de 60 de centimetri.
Distanta dintre locurile din holurile hotelului, cozile in restaurante precum si in aeroport va fi pastrata la 1,5 metri. Aceeasi distanta va fi stabilita pentru sezlongurile de pe plaja.”

Nu vom solicita certificate, dar va exista cod de bare la vedere in hoteluri

Codul de bare va fi amplasat in hoteluri la vedere. Fiecare turist care va dori, va putea citi cu ajutorul telefonului mobil masurile luate de hotel impotriva virusului.
Astazi va voi explica criteriile pentru cazare și restaurante.
Vor fi doua criterii diferite. 1: Lucrurile importante pentru noi. 2: Criteriile internaționale. Hotelurilor și restaurantelor nu li se vor impune sa obtina certificate speciale, dar vor trebui să acționeze in conformitate cu circularele anuntate. ”

Control pe trei canale diferite

„Vom face inspectii pe trei canale diferite in hoteluri si restaurante. Companiile mari care ofera servicii hotelurilor vor verifica daca se aplica regulile. Va exista un audit facut de catre stat o data pe luna. Hotelurile vor fi obligate sa puna la vedere masurile luate’’

Nu putem decide singuri cand vor decola avioanele

Decizia de a deschide zborurile nu este numai a noastra. Organizațiile aviației internaționale vor stabili regulile. Negocierile pe aceasta problema continua. „Autoritațile internaționale schimbă regulile. In holurile hotelurilor se va trece la sistemul de racire a aerului proaspat din exterior. Vor fi preferate aceste sisteme. Desigur, acest lucru va creste intr-o oarecare masura costurile cu energie electrica”.

Hotelurile mici vor fi deschise primele

„Noi nu am inchis hotelurile de la inceput, hotelierii au luat decizia de a inchide. Deschiderea acestora va incepe treptat, in prima faza cu turismul intern. Pentru ca turismul extern nu depinde doar de noi. Tara de origine va trebui sa permita acest lucru. In acest caz, asteptam ca initial sa se dechida hotelurile mici. De asemenea, preconizam ca sezonul turistic se va prelungi pana in luna decembrie a acestui an.”

„All Inclusive” ramane, prezentarea se schimba

Sistemul All – Inclusive va continua, dar prezentarea si modul de servire se schimba. De acum, oaspetii nu isi mai vor putea lua singuri mancarea, dar isi vor putea alege in continuare ceea ce isi doresc, servirea urmand sa fie facuta de angajatul hotelului aflat de partea opusa bufetului.

Va multumim!

vivre.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat: